- 4,5 dl sukker
- 3 egg
- 3 ss kakao
- 3 ts bakepulver
- 225 gram smør
- 1,5 dl melk
- 360 gram mel
- 300 gram melis
- 100 gram smør
- 1,5 ss kakao
- 3 ss sterk kaffe / espresso
- 3 ts vaniljesukker
Fremgangsmåte kake:
- Bland mel, bakepulver og kakao.
- Smelt smøret, det må IKKE koke.
- Visp eggedosis av egg og sukker.
- Bland melk og smeltet smør.
- Vend inn det våte og det tørre vekselvis inn i eggedosisen.
- Hell røren i en langpanne som er dekket med bakepapir.
- Stek med vanlig ovn på 180 grader, på nederste rille i ca 40 minutter. Test med pinne om kaka er klar.
- Sett ut smøret slik at det blir mykt, skjær det gjerne i biter.
- Bland melis, vaniljesukker og kakao med smøret.
- Rør inn kaffe og få røren glatt.
- Smør utover kaken - mens kaken er varm. Veldig viktig!
- Avkjøl kaken.
Ingen kommentarer:
Legg inn en kommentar